In memoriam

IN MEMORIAM: Angèle Sneyaert (29/12/1931 – 13/12/2020)

Angèle Sneyaert overleed 2 weken voor haar 89ste verjaardag op 13/12/2020 na een kort verblijf in het ziekenhuis. Haar plots heengaan laat een diepe leegte na in het verenigingsleven van ons dierbaar Dudzele.
Als mede-oprichter van Ziekenzorg Dudzele, nu Samana, in 1994 onder de leiding van Maria Deweert, was zij een gedreven kernlid. Samen met Simonne bezochten zij talloze keren onze mensen in rustoorden waarbij het nieuws uit Dudzele uitvoerig werd belicht. De residenten vroegen steeds wanneer zij nog eens terug zou komen.

Ik kende Angèle al lang maar ik leerde haar echt waarderen in onze bestuursvergaderingen. Zij zorgde altijd voor de nodige luim en anekdoten die de bijeenkomsten opfleurden. Op onze jaarlijkse bingonamiddag gaven wij haar de hoofdrol om de trekking te doen. Zij sprak steevast in het authentiek Dizzêels de getrokken getallen uit. Onvergetelijke folklore: wij misten dit in oktober 2020 in De Polder door het verfoeilijke virus.

Angèle: de laatste jaren bezocht ik je maandelijks met de uitnodigingen en nieuws uit de vergadering. Je benen wilden niet zo goed meer mee en tegen je natuur in nam je ontslag als bestuurslid van onze vereniging . Maar niet voor we in 2019 je als mede-stichter uitvoerig in de bloemetjes hadden gezet op ons 25-jarig jubileum samen met Simonne en Valère. Getuige daarvan is deze foto met burgemeester Dirk De fauw.

Ook voor de Heemkring en NSB was je een dankbare infobron en gesprekspartner. Talloze keren vroegen wij je om namen te plaatsen bij het identificeren van oude foto’s. Mijn oprechte dank hiervoor; je was een levende encyclopedie of zeg ik nu beter databank van Dudzelenaren. Zelfs het geboortejaar van de meesten kon je moeiteloos opzeggen. En in 99 procent was het er ‘boenk op’ zodat je kon zeggen: “Zie je wel dak geliek en: kzien zuuste ee?”.

Bedankt Angèle in naam van Samana en andere verenigingen voor je belangloze inzet, je vriendelijke glimlach en je optimisme. We missen je erg maar je blijft voortleven in onze herinnering. Rust in vrede.

Dirk Pieters, voorzitter Samana Dudzele

Angèle Sneyaert met burgemeester Dirk De fauw